Nincs belépve
Név:
Jelszó:

C é g ü n k r ő l


irodank

A HIP Számítástechnikai Kutató, Fejlesztő és Szolgáltató Kft. 1991-ben alakult. A cég matematikusokból, egészségügyi szakemberekből álló csapata az elmúlt 17 évben elsősorban egészségügyi programrendszerek fejlesztésével foglalkozott. Ez idő alatt fejlesztette ki a SZOLGA® rendszert, a Pécsi Orvostudományi Egyetem egyik megbízása alapján. A megadott feladat kapcsán merült fel egy olyan számítógépes programrendszer fejlesztésének igénye, mely eleget tesz az egészségügyi informatika speciális követelményeinek. Ilyen követelmény volt pl.: a maximális rugalmasság, az adatok gyors, direkt (menük nélküli) felvitele, elérése, szabad lekérdezések megfogalmazásának és tárolásának lehetősége, a lekérdezések eredményeként születő adatokhoz vagy más adathalmazokhoz listaképek szerkesztése. Ezen igényeket megvalósítva született meg a SZOLGA® szakértői rendszerek kialakításához adatkezelő és döntéstámogató keretrendszer. A számítástechnikai eszközök fejlődése és az egészségügyi szakmai igények emelkedése megkövetelte egy új rendszer kialakítását. A cég fejlesztési munkájának eredményeként elkészült a Visual SZOLGA® rendszer.

A Visual SZOLGA® rendszer egy valódi multimédiás informatikai fejlesztő rendszer, amely tartalmazza a Win­dows-rendszerek grafikus és egyéb lehetőségeit, mint pl.: képek, hangok ke­zelése, közvetlen e-mail küldés, stb. A Visual SZOLGA® számos intelli­gens automatizmust tartalmaz.

2007-ben a HIP Kft. bővítette szakértői csoportját. Közoktatási szakemberek bevonásával elkészítette a SuliSZOLGA® névre keresztelt Egyéni Fejlődés Nyomonkövető Rendszerét, amely a Visual SZOLGA® keretrendszer minden előnyét kihasználva választ ad több oktatásügyi kihívásra.

A napjainkban zajló változások jelentős része elsősorban a pedagógusokat érinti, sok időt és energiát igénylő adminisztrációs tevékenységgel terhelve napi munkájukat. A programfejlesztők célja olyan szakértői rendszer létrehozása volt, amely jelentősen lecsökkenti az adminisztrációs munkára fordítandó időt és energiát, mégis rendszerbe foglalt, kompetencia alapú, a tanuló komplex személyiségstruktúrájának megfelelő egyéni fejlesztési tervet készítő értékelő rendszerként szolgál. A SuliSZOLGA® programrendszer segítségével a tanulók teljesítményének folyamatos nyomonkövetése és fejlesztése nem terhet, hanem segítséget jelent a közös cél, a tanulók fejlődésének elérése érdekében.

Az évek múlásával rendszereink egyre nagyobb számban terjedtek el az egész ország területén, így a kezdetben csupán 2-3 fős csapat a napjainkra már 7 fő állású dolgozóval látja el a fejlesztési és rendszer-felügyeleti teendőket. Rajtuk kívül számos régióban helyi rendszergazda segíti a közvetlenül felhasználóink munkáját.

Fő feladatunknak tekintjük továbbra is, hogy minden felhasználónk teljes körű, személyre szóló szolgáltatást kapjon. Ennek érdekében igyekszünk mindig a mai kor igényeinek megfelelően, a legmagasabb szakmai színvonalon ellátni munkánkat úgy, hogy a személyes kapcsolatokra épülő bizalmat meg SZOLGA®ljuk.